Rechtenvrije afbeeldingen

Gratisfotos is dé website bij uitstek waar je snel en simpel de meest uiteenlopende rechtenvrije afbeeldingen gratis kunt downloaden. Deze foto’s zijn voor iedereen beschikbaar en kunnen zonder problemen worden voor eigen gebruik of zakelijke doeleinden worden toegepast. Commercieel gebruik van kosteloze mooie afbeeldingen brengt je tekst of webpagina direct meer tot leven, maar kent nog meer voordelen. Met het plaatsen van alleen tekst en geluid is je content namelijk niet compleet. Je spreekt pas over content als naast video’s en teksten relevant en aansprekend fotomateriaal wordt gebruikt. Je bent bij gratisfotos.nl op de juiste plek om de gratis stockvrije foto’s te downloaden.

Website voorzien van gratis rechtenvrije foto’s

Als ondernemer die actief is op het internet is onderscheiden het sleutelwoord als het gaat om de volledige content. Je wilt je product of dienst onder de aandacht brengen en wel op een dusdanige manier dat je concurrenten de loef afsteekt. Jij weet als geen ander waar je voor staat en hoe je jouw dienst of product wilt wegzetten. Dit leidt helaas nog niet direct tot conversie op je website en dat is wel wat je nodig hebt om succesvol te zijn met je bedrijf. Bij een webshop of website is goede visuele content onmisbaar om potentiële kopers of afnemers over de streep te trekken. Stop niet bij het plaatsen van grote lappen tekst op je website. Hierdoor loop je het risico dat bezoekers snel afhaken. Maak de tekst aantrekkelijk en wissel dit af met video’s en de mooiste gratis afbeeldingen die je hier kunt downloaden. Afbeeldingen geven de bezoeker van je website sneller de prikkel om tot aanschaf van jouw producten of diensten over te gaan. Kies voor een rechtenvrije afbeelding die aansluit bij de dienst of het product dat je aanbiedt. Het geld en de tijd die je op deze manier bespaart, gebruik je om je te focussen op waar jij goed in bent: ondernemen. Gebruik ook eens humoristische copyright vrije afbeeldingen om de aandacht van je doelgroep vast te houden. Bepaal als ondernemer wat je doelgroep is en stem je content hier zoveel mogelijk op af. Sterke content die is voorzien van rechtenvrije stockfoto’s moet een weerspiegeling zijn van jouw bedrijf. Hierdoor wek je vertrouwen bij je doelgroep en wordt de kans op conversie een stuk groter.

Copyright vrije foto’s voor eigen gebruik

Zorg dat je gratis mooie afbeeldingen van dieren gebruikt, als je een spreekbeurt over je favoriete dier gaat houden Een geschikte afbeelding die op een scherm wordt weergegeven, geeft jou direct houvast tijdens je voordracht voor de klas. Het maakt direct duidelijk waar je over gaat praten en zorgt ervoor dat je klasgenoten vol aandacht naar je zullen luisteren. Een verjaardagskaart voor vrienden of kennissen maak je tegenwoordig heel eenvoudig zelf met een rechtenvrije foto die past bij de persoon die je gaat verblijden met een fotokaart. Bedenk er je eigen passende tekst bij en je unieke content is een feit. Voorkom dat je gebruikmaakt van foto’s die je regelmatig op het internet voorbij ziet komen en kies hier de mooiste gratis afbeeldingen die je direct kunt downloaden. Zo onderscheid jij je van de rest en heb je online iets nieuws te bieden dat zeker de aandacht zal trekken. Neem een kijkje bij de foto categorieën en doe inspiratie om jouw content compleet te maken met de mooiste rechtenvrije afbeeldingen. Met het gebruik van rechtenvrije gratis foto’s heb je oneindig veel mogelijkheden. Dit in tegenstelling tot copyright afbeeldingen.

Rechtenvrije foto’s gebruiken

Foto’s die je op het internet tegenkomt, mag je niet zomaar van het internet plukken en wel om meerdere redenen. Het Intellectuele Eigendomsrecht is hierop namelijk van toepassing. Concreet betekent dit dat de maker van de foto de eigenaar van de afbeelding is en blijft. Dit is vastgelegd in het auteursrecht. Zelfs als de afbeelding openbaar op het internet wordt geplaatst, mag je de foto niet klakkeloos gaan gebruiken. Het is aan de eigenaar van de foto om te bepalen of zijn afbeelding gebruikt mag worden en zo ja, wanneer. Voor het gebruik van een dergelijke afbeelding heb je dus toestemming van de eigenaar van de foto nodig of een CC licentie die juridische voorwaarden bevat.  De CC licentie kan bestaan uit meerdere onderdelen. Elk deel heeft een eigen beperking of betekenis. Alleen een foto met een CCO-licentie geeft jou volledige vrijheid om de bestaande foto te verspreiden, te bewerken en te kopiëren, zowel zakelijk als privé. Het gebruik van de afbeelding kan via de CC licentie met de gewenste gebruiksvoorwaarden door de auteur worden aangegeven. Op deze manier kan elke auteur zelf bepalen van welke voorwaarden hij gebruik wil maken. De CC licentie is rechtsgeldig en voorkomt de tussenkomst van een dure jurist. Het is een goedkope en effectieve manier om volledig zelfstandig te bepalen wat er met een foto mag gebeuren en welke voorwaarden je stelt aan het gebruik van jouw eigen foto.

CC licentie: auteur bepaalt zelf de voorwaarden voor gebruik

Een CC licentie kun je tegenkomen met de volgende afkortingen, die elk hun specifieke voorwaarden hebben:

  • SA * Dit staat voor GelijkDelen en betekent dat je de foto altijd onder dezelfde licentievoorwaarden moet delen.
  • BY * Staat voor Naamsvermelding. Bij hergebruik door jou moet je altijd de auteur(s) vermelden.
  • ND * Staat voor GeenAfgeleideWerken. Hierbij is het niet toegestaan om zelf een nieuw werk te maken dat is afgeleid van het bestaande werk. 
  • NC * Dit staat voor NietCommercieel en bepaalt dat je de foto niet voor commerciële doeleinden mag gebruiken.

Kom je een CC licentie tegen met meerdere afkortingen achter CC, dan gelden al die voorwaarden voor die specifieke foto.  

Portretrecht van een foto

Behalve de CC licentie is het portretrecht van belang bij portretfoto’s. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden. Het gebruik van een afbeelding waar personen op staan, is van heel andere orde dan een foto van een bosrijk gebied of een stad. Een foto waarop iemand herkenbaar staat afgebeeld, kan op twee manieren tot stand zijn gekomen. Het is belangrijk om te weten of er afspraken zijn gemaakt voor het maken van de afbeelding. Dit wordt duidelijk door te achterhalen of de foto al dan niet in opdracht gemaakt is.

Foto in opdracht

Wil je gebruikmaken van een portret dat in opdracht is gemaakt, dan heb je de toestemming nodig van de persoon die op de foto staat afgebeeld. Het portretrecht ligt in dit geval bij de gefotografeerde persoon. Het auteursrecht is weliswaar van de fotograaf, maar ook hij heeft toestemming van de persoon op de foto nodig voor verspreiding. Voor de fotograaf geldt dat hij zijn goedkeuring moet geven voor eventueel commercieel gebruik van de foto door de persoon die erop staat afgebeeld. Omdat de foto in opdracht is gemaakt, mag de persoon in kwestie de foto wel voor eigen gebruik aanwenden, met vermelding van de fotograaf. Zou jij een dergelijke foto willen gebruiken, dan moet je toestemming vragen van zowel de persoon op de foto als de fotograaf. Bij overlijden van de persoon die in opdracht is gefotografeerd vervalt het portretrecht aan de nabestaanden.

Foto niet in opdracht

Leg jij met je fotocamera uit eigen beweging een foto van een persoon vast? Dan betreft het een foto niet in opdracht en dat betekent dat je met bepaalde regels te maken hebt. Je mag niet ongevraagd een persoon op de foto zetten. Realiseer je dat je een ongewenste foto niet zomaar openbaar mag maken. In verband met de privacy van de personen op de foto mogen zij zich verzetten tegen het publiceren van de foto. Voor bekende personen geldt zelfs dat zij via hun portretten zelf vaak een deel van hun inkomsten genereren. Denk maar eens aan een bekende zanger die via promotiemateriaal allerlei shirts, caps of tassen met eigen afbeelding aan de man probeert te brengen.  Met hun portret aan de haal gaan, is dus geen optie. Daarvoor moet je van tevoren toestemming vragen aan de persoon die staat afgebeeld. Zoals je ziet zitten er best wat haken en ogen aan het gebruik van foto’s die je op het internet tegenkomt. Om te voorkomen dat je bij elke foto veel tijd kwijt bent aan het uitzoeken van de rechten en voorwaarden, kun je heel eenvoudig en slim gebruikmaken van gratis rechtenvrije afbeeldingen voor eigen gebruik die je hier kunt downloaden. Zo kom jij in het bezit van hoogwaardige copyright vrije foto’s voor commercieel gebruik die je veilig kunt gebruiken. 

Vermijd dubbele content met unieke gratis afbeelding

Bij het gebruik van een gratis rechtenvrije foto’s is het goed om stil te staan bij de manier waarop zoekmachines te werk gaan. Wil je afbeeldingen gebruiken voor je website, blog of artikel, dan wil je de lezer of bezoeker van je website meerwaarde bieden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat het bij dubbele content niet alleen om teksten die sterk op elkaar lijken en daarmee als dubbele content worden bestempeld. Ook afbeeldingen die regelmatig op internet voorkomen, worden door Google als duplicate content gezien. Dit heeft direct negatieve gevolgen op de ranking van je eigen website of blog, maar gaat ook ten koste van de positie van de website waar jij de afbeelding van hebt gedownload. Voorkom dat je tegen je eigen website gaat concurreren en kies voor een gratis achtergrondafbeelding waar alleen jij gebruik van kunt maken.

Voor een klein bedrag een unieke foto

Op gratisfotos.nl vind je uitsluitend rechtenvrije stockfoto’s die je direct kunt downloaden voor eigen gebruik. Om het succes van het gebruik te vergroten, kun je ervoor kiezen een eenmalige bijdrage van 4,95 per foto te betalen voor een rechtenvrije afbeelding die nog nooit via de website is gedownload. Door het betalen van dit kleine bedrag heb jij het alleenrecht van deze copyright vrije afbeelding. De foto zal dan van gratisfotos.nl worden afgehaald zodat een andere bezoeker niet meer de kans krijgt de afbeelding te gebruiken.  Voor zo’n laag bedrag per foto hoef je nooit meer te wachten met het online zetten van jouw volledige content. Je hoeft niet zelf op pad om geschikte foto’s te maken en van rechtenschending is ook geen sprake. Bespaar jezelf de tijd en de risico’s en laat je inspireren door de vele categorieën waaruit jij kunt kiezen bij gratisfotos.nl. Zo kom je eenvoudig in het bezit van rechtenvrije stockfoto’s die perfect passen bij het doel dat jij voor ogen hebt.

Gratis rechtenvrije foto’s voor commercieel gebruik

De keuze op het gebied van gratis rechtenvrije afbeeldingen is groot bij gratisfotos.nl en blijft continu groeien. Zo worden jou als bezoeker zoveel mogelijk mooie foto’s aangeboden die zowel zakelijk als privé handig kunnen zijn. Kies een foto uit de categorie wonen, als je inspirerende content nodig hebt voor je woonblog of webshop voor woonaccessoires. Open jij een horecagelegenheid, dan biedt de categorie eten en drinken de meest uitnodigende kiekjes om de opening van je eigen zaak mee aan te kondigen. Ben jij liefhebber van stedentrips en schrijf je daar graag over? Neem dan eens een kijkje bij de categorie steden als je een rechtenvrije foto wilt gebruiken waarop een fraaie bezienswaardigheid staat afgebeeld. 

Waarom kiezen voor gratisfotos?

Door te kiezen voor rechtenvrije stockfoto’s van gratisfotos.nl zoek je eenvoudig de rechtenvrije foto van jouw keuze en hoef je niet bang te zijn dat je bepaalde regels of voorwaarden schendt. Elke foto is rechtenvrij en van goede kwaliteit. Kies je voor gratisfotos.nl dan heb je de keuze om copyright vrije afbeeldingen te downloaden en ze direct voor eigen doeleinden of commercieel gebruik toe te passen. Wil je voorkomen dat je zelf de deur uit moet met je fotocamera om de mooiste plaatjes vast te leggen? Kies dan jouw favoriete gratis rechtenvrije afbeeldingen en betaal per foto een klein eenmalig bedrag. Hiermee worden de foto’s direct jouw eigendom en zal gratisfotos de unieke afbeelding van de website halen. Zo heb je gegarandeerd exclusieve afbeeldingen die alleen door jou gebruikt worden. Laat je aangenaam verrassen door de mogelijkheden die gratisfotos jou biedt met betrekking tot rechtenvrije stockfoto’s en neem regelmatig een kijkje op de website om zo op de hoogte te blijven van de allernieuwste gratis rechtenvrije afbeeldingen.