Fotocamera

Welke soorten camera’s zijn er en hoe pas je die toe om mooie beelden te schieten

Foto’s maken is een leuke bezigheid. Er zijn verschillende manieren om dingen om de gevoelige plaat te leggen. De ene camera is de andere camera niet. Elk toestel heeft zijn eigen effecten en maakt verschillende soorten foto’s. Welke soorten camera’s zijn er om goede plaatjes te schieten? Hieronder volgt wat informatie over de camera’s.

 

Fotograferen met een smartphone

Het voordeel van een smartphone is dat je hem altijd bij je hebt. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons goede camera’s om foto’s te schieten. Je kan de beelden snel maken en redelijk makkelijk bewerken. Er zijn veel programma’s op de telefoon om de beelden te bewerken. Het voordeel is bovendien ook dat je de gemaakte beelden snel online kan zetten. Door de functie van I Cloud kan je de beelden makkelijk opslaan en versturen. Het nadeel van toestellen is dat je lastig in kan zoomen. Daarom zijn sommige beelden niet van haarscherpe kwaliteit zoals je zou willen.

 

Fotograferen met een compact camera

Een voordeel van een compact camera is dat hij wel in kan inzoomen zonder dat het beeld slecht wordt. Je hebt dan weinig kwaliteitsverlies van de foto. Het andere voordeel is dat je hem op verschillende standen kunt zetten om te fotograferen. Wat dit apparaat niet functioneel maakt is dat hij traag beelden schiet. Ook is de lichtinval van dit toestel belangrijk. Als er te weinig licht op de lens komt kan het beeld vaak onscherp zijn.

 

Fotograferen met een systeem camera

Deze camera heeft een groter voordeel dan een compact camera. Je kan de lenzen makkelijker wisselen. Door lenzen te wisselen kan je een ander effect op het beeld krijgen. Het voordeel is dat je met verschillende lichtsterktes kan fotograferen. De kwaliteit van foto’s wordt beter en de kleuren van de foto zijn van zeer hoge kwaliteit.Er zijn een hoop geprogrammeerde standen en is niet zo uitgebreid voor als je beelden schiet met een spiegelreflex camera.

 

Fotograferen met een spiegelreflex camera

De mogelijkheden van een dit soort camera’s zijn eindeloos. Je kan variëren met een hoop lenzen en spullen om je camera functioneel te maken. Het nadeel is dat deze camera prijzig is.